Trouwen met Pasen – inspiratie voor een lenteachtig paashuwelijk

Over iets meer dan 6 maanden is het weer zover:..

Trouwen met Pasen – inspiratie voor een lenteachtig paashuwelijk

Over iets meer dan 6 maanden is het weer zover: Pasen staat voor de deur, de natuur begint in het voorjaar weer te ontwaken na een lange winterslaap, lentebloemen zoals sneeuwklokjes, krokussen of tulpen verschijnen in hun mooiste kleuren en de vogels tjilpen in de bomen tot de avond – De lente is eindelijk hier!

Voor iedereen die net zoveel van de lente houdt als wij, hebben we een speciaal idee: waarom laat u de lentehuwelijk niet inspireren door Pasen? We hebben de 3 leuke tips voor een paasbruiloft in het voorjaar voor je op een rijtje gezet:

Papier en decoratie

Met behulp van het juiste briefpapier kan een thema voor een bruiloft al goed vertegenwoordigd worden op de uitnodigingskaarten. Net als de rest van de bruiloft kunnen deze worden voorzien van pasteltinten, zachte kleuren of typische lentekleuren zoals geel, roze, groen en blauw. Je kunt het briefpapier ook versieren met typische lentebloemen zoals tulpen, narcissen, sneeuwklokjes of anemonen.

Ook bij de decoratie spelen kleuren een heel belangrijke rol: ook hier kun je terugvallen op veel verschillende lentebloemen. Natuurlijk mogen typische paaselementen zoals paaseieren, kuikens en konijnen niet ontbreken op een paashuwelijk. Vlinders kunnen hier ook goed verwerkt worden. U kunt deze discreet in de tafeldecoratie plaatsen en de ene of de andere gast blij maken wanneer ze de kleurrijke paasnesten met kleine snoepjes ontdekken.

Tip: als cadeau voor het paashuwelijk kun je kleine paasnesten maken, individueel ontworpen paaseieren aanbieden voor elke gast (in plaats van naamkaartjes) of zelfgemaakte striezel in de vorm van een konijn.

Voor iedereen voor wie felle kleuren teveel zijn, is er ook de mogelijkheid om met gedempte kleuren voor de tafeldecoraties te werken en vintage elementen te gebruiken.

Huwelijkstaart en het eten

Momenteel is hier geen alternatief voor als de bruiloft (met meer dan 5 personen) de komende weken moet plaatsvinden.

Je kunt je bruidstaart ook laten inspireren door verschillende paaselementen: felle kleuren, chocoladekuikens, konijnen, eieren of verborgen kleine paasnesten op de taart – laat je creativiteit de vrije loop!

Planning

Vooral rond Pasen is het bijzonder belangrijk om de bruiloft zo vroeg mogelijk aan te kondigen zodat ook uw gasten tijd hebben. Het is ook belangrijk op te merken dat Pasen een heilig feest is voor de kerk, wat betekent dat de kerk het erg druk zal hebben met diensten op paaszondag of paasmaandag. Daarnaast is het belangrijk op te merken dat de Goede Week een rouwweek is – waarmee geen huwelijken kunnen plaatsvinden. Zorg ervoor dat u in uw planning tijdig een afspraak maakt. 

Let er ook op, hoewel het misschien nog ver weg is, dat je op tijd gaat kijken naar de trouwringen, het duurt immers altijd even om deze uit te zoeken, en het groter of kleiner maken kan ook even duren.


Related articles