Bedankjes schrijven

bedankjes schrijven, je kent het wel, even een bedankje schrijven..

bedankjes schrijven, je kent het wel, even een bedankje schrijven voor iemand, maar dan verdwenen de woorden in 1 keer uit je hoofd. Niks aan. Toch vind je elke keer wel weer de woorden om er toch wat van te maken. Het is dan eigenlijk wel fijn als je ergens een plek hebt waar je allemaal idee├źn op kan doen, zo kan je snel en makkelijk bedankjes schrijven wanneer dat nodig is. Naast het schrijven van bedankjes, heb je ook veel verschillende andere momenten waar je iets voor moet schrijven.

Voordeel van bedankjes schrijven

Wat is nou het voordeel van het zelf schrijven van die bedankjes. Wat leidt ertoe dat het toepasselijk is om dat zelf te doen in tegenstelling tot een kaartje te kopen met de tekst er al op. Hier zijn een aantal voordelen waarom je zelf bedankjes moet schrijven:

  1. Persoonlijk: het is veel persoonlijker als je de bedankjes zelf schrijft. Je hebt namelijk alle vrijheid om het berichtje wat je op het kaartje wil schrijven, zelf in te vullen.
  2. Creatieve insteek: je kan door het zelf te maken ook helemaal je creativiteit erin kwijt met bijvoorbeeld de versiering van het bedankje, maar ook de manier waarop je het bedankje schrijft.
  3. Positieve impact: het krijgen van een zelfgeschreven kaartje motiveert vaak net wat meer dan een niet zelfgeschreven kaartje. Ook waarderen mensen het vaak als je zelf de moeite in een kaartje steekt
  4. Herinnering: een kaartje dat zelf geschreven is blijft vaak langer in het hoofd zitten dan een kaartje dat niet zelf geschreven is. Plus door het zelf schrijven van de bedankjes, komen er ook weer herinneringen naar boven die je samen met diegene hebt beleefd.

Er zijn nog wel meer voordelen maar het belangrijkste is dat mensen de moeite enorm waarderen van een zelf geschreven bedankje.

Nadeel van bedankjes schrijven

Alles wat een voordeel heeft, heeft vaak ook wel weer een nadeel. Dat geldt ook voor zelf geschreven bedankjes. Hoewel mensen het enorm waarderen en het leuk is om ze zelf te maken is het zo je het wil. Hier een aantal nadelen aan zelf bedankjes schrijven:

  1. Tijd: het kost vaak best wel wat tijd om het kaartje zo te krijgen dat je origineel in ogen had. Dan is het af en toe makkelijker om een voorgeschreven kaartje te kopen.
  2. Netheid: kaartjes die je zelf schrijft zijn niet altijd even netjes en dat kan voor de ontvanger overkomen als chaotisch, wat je natuurlijk niet wil.
  3. Minder milieuvriendelijk: het hoeft niet per se, maar vaak komen mensen die de kaartjes zelf schrijven, meer spelfouten tegen waardoor er weer een nieuw kaartje gepakt wordt. Dat zorgt dus voor meer verspilling van papier.
  4. Misverstand: het kan soms zijn dat het niet helemaal duidelijk geschreven is waardoor er een misverstand kan ontstaan.

Dit zijn ook een paar nadelen die kunnen ontstaan door zelf aan bedankjes schrijven te doen. Er zijn vaak nog een paar maar hier nu 4 voordelen en 4 nadelen.