Hoe kunnen kranen zonder incidenten zware lasten hijsen?

Het is een geweldig gezicht: een grote kraan die meerdere..

Hoe kunnen kranen zonder incidenten zware lasten hijsen?

Het is een geweldig gezicht: een grote kraan die meerdere tonnen betonplaten van bijna 60 meter de lucht in tilt. Wanneer je bij een bouwplaats bent, heb je kans dat daar materiaal staat van Teka Kranen. Er zijn overal veiligheidsregels voor om ongelukken te voorkomen.

Verschillende soorten kranen

Bij Teka gebruiken we verschillende soorten kranen. We komen veel soorten terreinen en omstandigheden tegen waarmee we rekening moeten houden voordat we aan een klus beginnen. Met zulke grote machines en zware lasten is het belangrijk dat aan alle veiligheidsmaatregelen wordt voldaan. Daar hoort natuurlijk ook bij dat de kraan niet omvalt! Er wordt met veel factoren rekening gehouden om ervoor te zorgen dat de kraan doet wat hij moet doen, waaronder:

  • Contragewicht
  • Fundament
  • Stempelen

Contragewichten

Zoals de naam al aangeeft, zijn dit gewichten die het gewicht van de te hijsen last tegengaan. De hoeveelheid contragewicht bevindt zich meestal in de buurt van de cabine van de kraan en helpt bij het bepalen van het gewicht dat de kraan kan tillen.

Fundament

Zoals elke solide structuur, is een solide basis nodig. Hetzelfde geldt voor kranen. Als de grond onder de kraan onstabiel is, kan dit tot onveilige werkomstandigheden leiden. Kranen zijn ongelooflijk zwaar, dus inspectie van het gebied vooraf is een noodzaak.

Stempelen

Kraanmachinisten zullen niet altijd onder ideale omstandigheden werken. De rotsachtige, heuvelachtige of hellende grond kan grote schade aanrichten aan een kraan, dus worden kranen voor ruw terrein ingezet. Deze kranen gebruiken stempels om de machine te helpen stabiliseren. Armen strekken zich uit vanaf de basis van de kraan en gebruiken hydraulische liften om de kraan een vlak werkgebied te geven.

Andere Overwegingen

Naast het machinepark zelf vindt er veel planning en onderzoek plaats. Elke bouwplaats wordt vooraf geïnspecteerd om beter te begrijpen waar kraanmachinisten mee te maken hebben. Kraantype, voorbereidend werk en hijsplan worden allemaal bepaald na dat eerste onderzoek van het gebied.

Softwaretechnologie biedt ook nog een extra veiligheidslaag. De cabine is uitgerust met een scherm dat de machinist alle informatie kan geven die hij nodig heeft om zijn taken veilig uit te voeren. Deze gegevens kunnen lasttabellen voor de kraan, gewicht aan de haak en zelfs windsnelheden of gronddruk omvatten.

Opgeleide operators

Het belangrijkste aspect van het werk is de bemanning zelf. Niets anders is van belang als ze niet goed opgeleid, ervaren en in staat zijn om alle gegevens die aan hen worden gepresenteerd, te begrijpen. Iedereen is belangrijk, van het eerste inspectieteam tot het rigging team, tot de operator. Als iedereen samenwerkt, gewapend met dezelfde informatie, moet elk kraanwerk vlekkeloos verlopen. De veiligheidsafdeling beschikt over veiligheidsprofessionals. Ze worden vaak in het veld aangetroffen en hanteren een zeer praktische benadering van veiligheid op elke werklocatie. Onze operators hebben ervaring, gebruiken de meest geavanceerde technologie en zijn toegewijd aan het leren van bijgewerkte veiligheidsprotocollen in de sector.

Zoals u kunt zien, komt er veel bij kijken om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn wanneer kranen in bedrijf zijn, zelfs niet wanneer ze tot hun capaciteit zijn uitgebreid. Dus de volgende keer dat je omhoog kijkt naar een grote kraan die zwaar gewicht optilt, weet je wat ervoor nodig is geweest om het veilig te maken.


Related articles