De beste Canvas

We gebruiken canvas voor vele doeleinden. Een schilder gebruikt vaak..

De beste Canvas

We gebruiken canvas voor vele doeleinden. Een schilder gebruikt vaak canvas doeken om op te canvas bedrukkenschilderen, deze zijn bij allerlei hobbywinkels te verkrijgen en ook nog in allerlei verschillende maten. Meestal verven schilders met olieverf op schilderdoeken. Ook gebruiken we canvas doeken steeds vaker om er een foto op af te laten drukken en die dan in huis op te hangen. Een canvas doek wordt door schilders veel gebruikt omdat er een inkjet-coating op zit, waardoor het ook veel gebruikt wordt en uitstekend geschikt is voor de reproductie van schilderijen. Door deze coating geeft het het schilderij namelijk een authentiek effect.

 

Het woord canvas is afgeleid uit de 13e eeuw, uit het woord canevaz. Canvas werd vroeger ook nog veel gebruikt voor (dek)zeilen en zonneschermen. Canvas wordt echter tegenwoordig bijna niet meer gebruikt voor deze einddoelen, omdat dit is vervangen door synthetische materialen. Wel wordt het tegenwoordig verwerkt in tassen en kleding, alleen heet dit dan geen canvas maar hennep. Zoals al eerder gezegd zien we canvas doeken steeds vaker in huizen terug komen met persoonlijke foto’s erop afgedrukt.

Ondanks dat veel mensen dit doen, blijft toch iedere foto op canvas uniek omdat niemand anders het exact zelfde resultaat heeft. Er zijn vele manieren om jouw canvas foto uniek te maken, zo zijn er vele effecten waaruit je kunt kiezen die de kleuren kunnen aanpassen. Daarnaast kun je vaak ook nog teksten en stickers toevoegen aan de foto om hem je eigen twist te geven. Ook hoeft een foto niet meer uit één deel te bestaan, zo kunnen ze ook één foto op splitsen is twee, drie of zelfs meerdere delen. Doordat de foto opgesplitst wordt in meerdere delen geeft dit een speels effect aan de foto en aan de kamer waar hij in komt te hangen.

Met canvas kunnen dus allemaal verschillende eindproducten gemaakt worden. Van tassen, zeilen tot je eigen unieke foto’s.


Related articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Your comments (*)

Name (*)

Your full name please.

Email address (*)

Used for gravatar.

Website

Link back if you want.